Nya Zealand's sammanfattning!

Ska forsoka att beskriva lite av det jag har varit med om, mycket kan beskrivas med ord men fa ogonblick kan uppfyllas utan att man sjalv har varit dar just da!

Syd On:
Vi borjade med att aka ner langs ostkusten for att surfa mycket, vi hade lite halv daligt vader och ganska kallt i borjarn nar vi kom ner hit. Men ganska harligt, fick andvandning av mossa iaf:) Vi surfade med delfiner och salar som hoppade i vagorna med oss och aven delfiner som simmade under Nicks brada flera ganger. Traffat mycket manniskor och mycket lokal befolkning som har varit helt underbara, vi stannade till vid en by nara en strand langs kusten och vi gick in pa en pub for att spela lite biljard och dricka nagon ol, slutade med att vi satt kvar med den aldre damen och pratade gamla minnen av tavlor pa batar som hon hade upphangt, aven foton av batar som hade sjunkit langs kusten.

Sen sa rorde vi oss uppat langs vast kusten for att besoka Milford Sound, ett helt underbart stalle med fin natur och en mycket trevlig bat tur, vi hade stralande sol och inte ett moln pa himlen den dan. Blev manga harliga bilder dar.

Sen besokte vi Queenstown, sjalvklart! Huvudstaden for Action Sport! Vi bokade Bungy Jump och White Water River Rafting, harligt och adrenalin hojjande kan man lugnt saga. Vi spenderade ett par dagar dar och vi gick ut och festade med folk som vi hade traffat under tiden vi gjort dessa saker. Efter QT sa akte vi till Mount Cook, Nya Zealands hogsta berg, Vi tog en promenad pa ca 3 timmar for att komma valdigt nara berget och se glaciaren var skit haftigt. Nick badade aven i det iskalla vattnet, finns pa film. Han borjade med att kasta bort lite is innan han doppade sig:) Riktigt roligt!

Sen blev vi tvugna att aka tillbaka till Christchurch for att hamta mina nya sprutor som min mamma och Kristin hade lyckats fa ivag ner till New Zealand, det var skont, typiskt att dom skulle ga sonder men dom var kansligare mot varme an vad jag trodde. Efter det sa akte vi upp langs kusten for att surfa lite mer och vi hade bokat farja mellan Picton och Wellington och det var farjan som skulle skilja oss fran Syd On och Nord On.

Nord On:
Vi kom till Wellington  som ar NZ huvudstad och vi kollade runt lite, eller vi akte egentligen bara rakt igenom eller rattare sagt runt, runt i city:) Sen kollade vi internet for att se vilken sida av Nord on vi skulle aka pa, pa vast sidan sa var det Surfers Highway som vantade medan pa ost sidan sa var det mycket bra surf och fina strander dar ocksa. Men det blev Surfers Highway till slut, och det visade sig att bli ett riktigt bra val. Jag hade intalat mig sjalv att innan vi lamnade Surfers Highway sa skulle jag tituleras som Surfare, alltsa jag skulle fanga en vag och aka pa den! Lyckades riktigt bra och jag har fortfarande kanslan i kroppen nar jag aker pa vagen i hela 7 sekunder:) Hur kul som helst!!

Efter det sa skulle vi in i landet for att besegra lite hojd radsla, fallskarms hoppning... Men innan det sa klattrade vi lite i berg och dom har spelat in manga scener av Sagan Om Ringen har och Mount Doom som man kan hora mycket om i filmerna gick vi pa, det var inte riktigt sa bra sikt sa att vi kunde se


En bild som far sammanfatta min resa hittils ar denna!
                                                                  



Auckland

Hej nu har vi tagit oss fran Cristchurch ner langs kusten runt hela on, in mot mitten av landet och sen upp till nord on och runt pa vast sidan av syd on och sedan in i landet mot Lake Taupo for att sedan ta oss till Raglan, kannt surf stalle som min brada gick sonder igen...Sen darifran har vi nu tagit oss till Auckland for avfard imorgon (fredag) klockan 1400 mot FIJI! Ska bli valdigt spannande att aka dit, vi har pratat mycket och jag kommer defenetivt att ta dyk certifikat oavsett vad det kostar:)

Vi har nu checkat in pa en Backpackers som vi ska spendera natten pa och sa har vi kollat runt lite i stan, Auckland har ca 1,4 miljoner invanare och det bor totalt ca 3,5-4 miljoner pa hela Nya Zealand. Sa det ar ganska mycket folk har och vi ar mitt i smeten. Sen sa imorn sa har vi bokat en taxi som kommer och hamtar oss precis utanfor Backpackers stallet sa det ar kanon, vi traffade en bra snubbe som kom fran Indien och han fixade bra priser och bokade allt till oss. Vi lamnade Hippie Vanen, sen kom han och hamtade oss vid hyr firman. Skont, verkligen.
 
Nu sa ska vi packa alla saker och packa in bradorna i plast. Vara vaskor vager ganska mycket men det ska nog ga bra.




Sky Dive!


Jag overlevde sky divingen:)
15,000 feet, kasta sig ut fran ett plan fran 2:a varldskriget!
Vilken kansla fritt fall i 1 min sjukt!






   

Pa denna bild sa har jag skrivit '' Bird? ' (fagel)' i vanster handen och det ar darfor jag ser lite fragande ut:)

















En fantastik dag med underbart vader!

1 vecka kvar!

Nu har vi en vecka kvar, och det har varit ett ordentligt regn ovader har pa Nya Zealand. Hela landet har haft regn hela fredagen. Men nu borjar det bli battre vader och imorn sa ska vi bestiga en Vulcan, inte aktiv far vi hoppas och sen ska vi vidare for att hoppa Sky diving fran 15 000 feet:) Ska bli grymt!

Sen blir det lite mer surf innan vi beger oss mo Auckland och vidare till varan semester pa FIJI:)
Vi aker den 27 februari till Fiji och sak vara dar i 2 veckor for att sedan ta oss till USA och L.A

Surfet har gatt jatte bra dom senaste dagarna och nu kan jag nog tittulera mig som en surfare:) Valdigt svart har det varit men jag tog min forsta ordentliga vag i torsdags:)

Nu ska vi klattra lite vagg och sen ska vi ta det lite lugnt, kanske en dusch:)

Ha det gott!

Bilder!




Den har bilden beskriver vardagen for mig och Nick just nu. Vi surfar och campar nara stranderna och sitter och ater middag till solnedgangar




Lite mer bilder pa var harliga bil. Vi far mycket kommentarer om bilen och alla, verkligen alla tutar pa oss. Forst sa trodde vi att det var for att vi korde fel men dom tutar, pekar och skrattar...:)



En sko till salu, tyvarr bara en hoger sko storlek 41!



Mycket haftiga och coola bilder har det blivit. En av flera hundra exklusiva bilder!



Visar lite mer av varan vardag, pratade med Kristin haromdagen och hon fragade vad vi hade gjort, om vi hade gjort nagot kul. Och jag svarade typ lite halv trakigt att vi hade bara surfat och kastat sten pa stranden...TRAKIG vardag!!!:)



Vaknar man upp sa har sa ar det inte sa mycke som kan ga fel:) Helt underbart!

Mer news!


Forsta dagen med sol idag efter typ 1 veckan med regn och moln.






Vi har det det valdigt bra i NZ hittils och traffat mycket harliga manniskor. Vi partade med ett par dar killen var fran Australien och tjejen var fran Holland, dom var gifta och bade nu i Christchurch.

Nu sa har vi bokat billjett for att ta en farja over till Nord On. Och vi lamnar Syd On med mycket minnen som vi kommer att bara med oss, mycket fina bilder.
 
Och till alla som undrar over Bungy Jump, sa nej vi blev inte 10 cm langre men vi motte en snubbe som hade hoppat med planboken i bakfickan och han tappade den i floden..., sa han var inte den smartaste fisken i skalen.

Nu ska vi ata lite lunch och sen kolla in surfet igen, till lunch blir det fattiga ridare:) Guld!

Ha det sa bra i kalla Sverigen!

Mer Bilder fran NZ! Med Bungy Jump bild...

                                                                           BUNGY JUMP



Harifran hoppade jag och Nick, 43 meter och vi blev doppade i vattnet till midjan, som tur va fick man en t-shirt. Vi kopte aven bildern och fick en dvd pa hoppet. Skit Coolt!




Har tog vi ett eftermiddags bad, skit kallt men otroligt vackert.



Samma stalle med Nick under bron.



Systrarna Hansson, med Anna till vanster och Sara till hoger. Dom akte med oss till Milford Sound.



Varan egna Hippie van pa utflykt i bergen.



Har blev det camping i en ko/far hage:)



Fran Mount Cook. Isbit ar fran galciaren som man ser i bakrunden.



Jatte nojd med bilderna faktiskt,:)



''Vandraren har ingen stans att ga nar han kommit fram till slutet....''



Schack muppar, vi blev kvar och tittade pa nar folk spelade ett par ganger, man ar sa mycket battre nar man sitter pa sidan och sager vad dom ska gora:) Sa kallade soff-expert!

Fredag den 13:e

Hej alla!
Nu har det gatt nagra dagar till och vi har varit i Christchurch sen i mandags och vi kommer aka vidare imorn (lordag) for att bege oss till Nord on. Vi har valdigt daligt vader medans vi har varit har det har regnat och varit kallt. Men vi hoppas pa att det blir battre vader och varmare i luften nar vi kommer mer norrut, om inte sa hoppas vi pa att det kommer att vara bra vader pa Fiji;)

Kommer lagga upp lite mer bilder nar jag fixat mina minneskort.
See ya

Fran Bungy Jump till Christchurch

Nu har vi kommit tillbaka till CC for att fixa lite saker, har lite problem med att fa mina sprutor fran tullen men pa nagot satt sa kommer det nog att ordna sig, ar inte orolig ett dugg!
Vi ska fixa min vat drakt, lamnat in den for att sys ihop och laga bradan som har tappat en fena.
Vi kommer nog att stanna i CC nagra dagar och ta det lungt och vanta pa battre surf innan vi drar oss vidare mot Nord on och dom sista 2 veckorna, det gar valdigt fort.

Och JA jag hoppade bungy jump, har bevis pa DVD:) Det var verkligen skit haftigt och jag skulle gora om det 1000 ganger om jag hade pengar att slosa:) En riktigt harlig kansla var det iaf att sta pa kanten och sen hoppa hejdlost ut i luften. Vi hoppade fran en bro ner i en flod, och man fick valja om man ville nudda vattnet eller inte, det fanns alternativ att bli doppad hela kroppen eller bara till midjan, och jag sa midjan, man fick ju en gratis t-shirt;) Men jag blev mer blot an sa, hela arslet blev blott ocksa. Men jag hoppade!!

Sen sa gjorde vi Rafting nerfor en annan flod och det var ocksa valdigt haftigt, riktigt kul, hade kanske onskat lite mer drama men det var hur kul som helst, folk ramla i och batar valte;) Men vi klarade oss!

Kommer inte at bilderna just nu men ungefar sa har sag det ut:)

 

hehe, riktigt harligt, ni som tvekar.... DO IT!!

Nu ska vi leta reda pa en surf repair shop och sen middag.

Ha de


Bilder fran NZ



Annu en solnedgang:)



En svang till Kina:)



I en grotta nagonstans;)



Jag pavag ut att surfa:)



Jag:)



Varan Hippie Van:)




En hangbro tillsammans med 2 amerikaner.



Glaciar!



Vad ska man saga, Vackert!



Vattenfall 150 meter...



Milford Sound



Milford Sound



Milford Sound



Milford Sound



Glaciar, Milford Sound



Milford Sound



Dar badade vi i det skit kalla vatten, jag skojjar inte om att det var 3-6 grader i vattnet. Kommer direkt fran bergen.



Vacker utsikt, pavag till Queenstown.

Mer resmal!

Nu ska vi klara av Rafting nerfor en flod (4) av en skala 1-5. Och hoppa Bungy Jump. Sen sa ska vi spana in Mount Cook ska vara en valdigt harlig upplevelse och en maste grej om man ar i New Zealand. Vi ska stanna i Queenstown ett par dagar for att umgas med Sara och Anna Hansson. Dom hangde med oss till Milford Sound, och Anna ska hoppa bungy jump med oss imorn;)

Klockan 0845 sa ska vi samlas vid informationen for att bege oss till bron dar vi ska hoppa ifran.;)

Synd att jag inte kan visa er alla bilder jag har tagit vissa ar helt otroliga och kan fa vem som helst att bli stum.


Trassel med sprutor.

Har haft lite trassel med mina sprutor, ett par stycken har gatt sonder som jag inte hade raknat med sa att dom kommer inte att racka hela resan, men tack vara min underbara Mamma och Kristin sa kommer det nog att losa sig hoppas jag. Dom ska forsoka att skicka dom med DHL till Christchurch pa sodra on sa vi far aka forbi och hamta dom..:)
Vem har sagt att det ska vara latt att resa med diabetes. Har faktiskt matt riktigt bra med diabetesen nu under denna resa hittils och hoppas att det fortsatter sa.

Kallt men underbart!

Har gatt 9 dagar sen jag och Nick kom till New Zealand och det har varit mycket att se,gora, och fotografera;) Vi har surfat ganska mycket, det ar valdigt kallt i vattnet sa efter ca 2 timmar i vattnet sa har fotterna domnat bort. Aven fast man har vat drakt sa ar det svin kallt. Kan tyvarr inte lagga upp nagra bilder nu men det kommer senare, nagra helt fantasktiska bilder. Dom senaste dagarna sa har vi varit och akt pa bat turer till Milford Sound, helt otroligt, man sitter hogst upp pa baten och bara stirrar ut over dett fantastiska landskapet, vatten fall kristallklart vatten och mycket mer dartill, man brukar saga att det ar sant ogonblick som man inte kan ta nagon bild for att se, men maste uppleva for att forsta hur vackert det ar. Helt otroligt. Sen sa baddade vi i ca 3-9 gradigt vatten fall. Helt kristall blatt vattten nedanfor och det var verkligen skit kallt kan inte forklara hur kallt det var, man hoppade i och man kom upp snabbare an dyket i. Fler delfiner, den har gangen inne i en vik, i en by pavag upp mot Queenstown. Dom hoppade och lekte runt Nick i vattnet nar han surfade, under honom och med honom i vagorna. Min brada har tyvarr gatt sonder och den har lyckats slita sonder min vatdrakt ocksa sa det gar inte sa bra just nu men men det far man ta, ska lagga upp lite bilder pa mig nar jag surfar sen.

Imorn fredag sa ska jag och Nick hoppa Bungy Jump och kora Rafting nerfor en flod. Kommer bli skit haftigt och jag ar faktiskt lite nervos, har det lite svart med hojder men men, det ar ju bara att hoppa....eller....



OOOhhh shit.....

RSS 2.0