Resan startad!

Sitter just nu pa Londons flygplats och vantar pa att fa ga till gaten som ska ta mig 26 timmar narmare Sydney. Flyger via Los Angeles till Auckland i New Zealand.

Hittills har allt gatt bra, sov den storsta delen av resan hit.
Redan nu har det blivit mycket nya intryck som man kanske inte hade lagt marke till om man hade akt flera stycken. Ganska kul att ta sig sjalv runt i varlden, men om det blir ensamt da blir det verkligen ensamt, redan nu har jag fatt uppleva det.

sa, ska rora mig till gaten nu...

ha det bra sa hores vi vidare!

*Resan*

Jag börjar med att åka från Arlanda den 25/12-08 till London (Heathrow) klockan 11.10 restid ca 2 timmar och 40 min.
Där byter jag plan till ett något större hoppas jag på med tanke nästa restid.

Åker från London till New Zealand (via Los Angeles)  samma dag klockan 15.45. Restid beräknad till ca 26 timmar och 40 min. Kommer vara ganska mör efter den turen.

Landar då i New Zealand (Auckland) den 27/12-08 klockan 07.25. Flyger därifrån till Australien (sydney) klockan 09.00 samma dag och landar 10.30 på Sydneys Airport.

Väl nere så ska Nick möta upp mig med hans nyköpta bil som har blivit stulen men som han lyckades få tillbaka...?!
Planerna i Australien är att lära mig surfa kolla lite farliga djur och sån man gör där nere. Planer på att fira nyår med hans kusiner och några andra svenskar som är där nere nu finns. Sen efter det så ska vi nog åka iväg och se runt lite.
Vi ska stanna i Australien 1 månad.

Vi flyger till New Zealand (Christchurch) den 27 Janari 2009.
Där nere har vi inga planer alls, försöka att fixa en bil kanske, vem vet. Vi ska iaf ta oss till Auckland för där går nästa plan vidare till Fiji.
Vi stannar i New Zealand i 1 månad också.

Den 27 Februari  åker vi till Fiji (Nadi).
Vi stannar där i 2 veckor för att surfa och glida omkring. Här har vi bokat hotell.

Den 12 Mars 2009 drar vi vidare till sista men inte minst USA.
Där kommer vi spendera de sista 6 veckorna i form att ta oss från Los Angeles på väst kusten till New York på östkusten.
Planerat där är att besöka en kompis till Nick i Californien, han skulle visa oss den bästa surfen.
Annars så är det bara att ta det som det kommer.
Det vi vet att planet hem går från New York (Newark) den 24 April 2009 klockan 17.20. Så vi bör väl kanske hinna dit tills dess:)

Väl hemma igen den 25 April 2009 klockan 07.15.
God Jul och gott nytt år till er alla och ett fortsatt trevligt 2009. Ska försöka att vara aktiv med mycket foton och info om detta äventyr.

Ses i sommar:)

Packat och klart!

Så, nu är sista sakerna packade är bara att vänta in det som komma skall.
Har inte kännt någon resfeber än, men det känns som om att jag ska åka iväg i 2 veckor på semester och sen tillbaka. Undrar när det verkligen kryper på att man ska vara borta 1/3 år? eller om man styckar ner det...4 månader, 120 dagar, 2880 timmar ?

Blir nog bra, kommer att sakna det mesta här hemma.
Ta hand om er.

Brand i svanberga...



Vill ni veta hur man bakar pepparkakshus från 1900 till 2330 och sen bränner ner det på 30 sek?

det var inte mitt fel...egentligen...klicka på gubben och se...



Min reskompis.

Nick.
Kommer från Australien med sin mor. Kom till sverige när han var mindre. Har hela släkten där nere i större del iaf på mammas sida.
Han åkte ner i slutet av oktober för att vara med sina kusiner där nere ett tag innan jag kommer.
Det var Nicks ide från början att dra iväg på denna resa, började redan i början på 2008 att han frågade mig om jag ville åka med jorden runt med honom. Klart man tycker att det är roigt att åka iväg sådär så sa man ju ja, självklart direkt.

Vi spelar fotboll ihop så att vi träffas väldigt mycket. Vi pratade aldrig riktigt om det mer efter det.
Sen en dag kom han till mig och sa att han bokat resan och frågade om jag fortfarandevar sugen och det gick ganska fort tog ca 2 veckor från det att han frågade mig tills jag hade betalt hela resan. Impulsivt?

Jag hade då precis träffa den underbara tjej som jag just nu längtar efter otroligt mycket, när jag väl bokade resan så åkte jag och Kristin in till STA Traves i Stockholm och bokade resan på min dåvarande MC.  (klickar ni på hennes länk på sidan så kommer ni till hennes blogg, jättefin)

Så nu är jag här med massa spar pengar och ovetandes om framtiden, kommer nog bli kul. Har inte fattat att jag ska vara borta 4 månader? Länge? kanske...

Snart dags.


Snart är det dags att ge sig av, men innan man ska åka så är det dom sista sakerna som man ska fixa.
Tittade igenom alla papper och såg att jag har glömt att tagit min sista vaccination mot Hepatit B..får fixa det imorn på Jul Afton!?

Även så hade jag fått ett brev från länstyrelsen om att jag ska skicka in nya läkarintyg på att jag har diabetes och att jag får köra bil i sverige.. går ut i Februari=) Inget med resan att göra men ack så viktigt.

Har börjat att packa lite redan men det går trögt, mycket tankar om vad man ska ha med sig, Några tips?
Man får ta med sig lite extra pengar för med det kan man säkert komma långt.

Prata med Nick också och han hade det bra där nere, Nick som är min res kompis ska möta mig på Sydneys flygplats på  fredag klockan 10.30 ska jag landa.

Ska fortsätta att packa nu... hej hej

Måndag och Bowling match!

Äntligen måndag finns det ett program som heter, vet inte om det är så att man längtar efter den men ibland så kanske det är så, dagen gick väldigt fort. Har man hela tiden något att göra så springer tiden iväg.
Och så är det ju bara 4 dagar kvar :)

Så var det dags igen för den berömda Bowlingen, som några kanske vet så startade jag och några kompisar upp ett bowling lag i korpen div 4 :)

Dagens match skulle bli bra, hade tagit in en ny spelare i dagens lag som bestod av mig, Daniel, Joakim och så den hemlige gästen... Min Far:) Hade hört på ryktes väg att han snittade ca 200 och för oss så är det ju guld. Joakim hade den senaste matchen tagit 4 av 6 poäng jämn spelare som håller högt snitt, och jag håller mina snitt med ca 150 poäng per serie och 4-6 poäng varje match.... Trodde det skulle bli en promenad seger, med statistiken i bakfickan så behövde vi bara ställa ut skorna....

Tjena... Började ju riktigt dåligt med 2 poäng av 6 möjliga första omgången... ingen kanon start alltså. Efter andra omgången så hade vi 4 av 6 poäng så det stod 6-6 inför den sista omgången. Trodde en liten kort sekund att vi hade en chans, Jocke hade lyckats skrapa ihop 0 poäng...?! Jag hade tagit 2 segrar (4 poäng) Pappa hade 2 poäng med sig efter andra omgången.

Sista och avgörande omgången, började med en strike för min egen del, känndes ganska bra då. Men som sagt. Motivation slår klass. Vi lyckades aldrig komma på fötter den måndags afton. Vi tog 2 av 6 poäng i sista omgången.
Så slut resultatet blev 8-10 till taxi bolaget 12345. Ingen toppen match men vi kämpade iaf.
Att tillägga var att både våran Manager och ass. lagledaren var ute och planerade en resa...hmm är inte detta viktigare? Därför måste man ringa in en spelare med nyopererat öga...!!!! (Jocke) Klockan 16.33, när matchstart är 19.00...

Bra kämpat och hoppas att det kommer gå vägen nu när inte lagets poäng maskin är med fram till maj=)


Skinkcupen!

I fredags var det dags för den årliga skinkcupen. Spelas varje år runt Lucia i Jakobsberg.
Det är alltså en cup som vem som helst får dra ihop ett lag med fotboll spelare, man behöver inte vara registrerad i någon klubb. Så alla som vill får anmäla ett lag.

Cupen består av 50 herr lag och 25 dam lag med spelare från hela sverige.
Den spelas i 5-lags gruppspel och det lag som vinner gruppen går vidare till slutspel och dom vinner också en julskinka (fryst).

Vårat lag med namn " Någonting " gick vidare till slutspel men vi kom bara 2:a i gruppen så vi fick ingen julskinka....

Vi spelade första matchen på fredagen klockan 21.40, man var ganska så seg. Men det gick ganska så bra iaf, vinst i första matchen med 4-0 sen trodde vi att det skulle bli lekande lätt men men, ut igen runt 22.20 men då tog det stopp torsk med 3-0. Tredje matchen gick lite bättre vinst med 4-1. Sista matchen som spelades 00.00 började väll inte så bra som man hade hoppats låg under med 2-1 ovagjort hade räckt för att gå vidare men vi var nog ganska säkra att vi skulle vinna matchen, sagt och gjort vinst med 4-2.

Så då togs vi oss vidare till spela på söndagen, första pool matchen hade vi 11.40. Ganska hyffsat motstånd, torsk med 4-1 vi tog ledningen med 1-0 men dom tog oss nog på orken.

Andra matchen mötte vi ett bättre lag, div 1 spelare från Sylvia i Norrköpings trakterna. Torsk med 4-0. Så då var det bara att åka hem igen.

Väldigt roligt att spela fotboll utan press men vinnarskallen kommer ju alltid fram:)

Shopping inför resan...

Det börjar att närma sig med storm steg, varit och inhandlat en ny väska idag en Haglöfs Sec Track 65:)

                 

Fin väska att packa allt det man ska ha med sig. Lite tips på hur man ska packa i väskan fick man också, tyngden nära ryggen gögre upp om man skulle gå mycket. Annars för att hålla balansen så ska man packa med tyngden neråt i väskan.
Har varit inne och läst lite artiklar om just backpacking, och många har funderingar om vilka väskor som är bäst och vad man ska ha dom till, känns som att man har valt en bra väska.

Har även varit inne på Danderyds sjukhus idag för att göra klart med det sista innan man åker. Fixat en extra blodsockermätare, om det skulle vara så att en blir stulen. Fått en monster spruta också, en glykos spruta. En glukos spruta är samma sak som socker och vatten (sockerlösning) om det skulle vara så att man mot förmodan hamnar i insulin koma så ska den sprutan hjälpa mig ungefär som dextrosol fast som spruta=)


Har även köpt en iPod (8gig) idag också, så jag har suttit hela kvällen med att lägga över musik på den.
Vem har sagt att man ska spara pengar innan man drar ut i vida världen så här ca exakt 16 dagar ifrån resa:)


Stod i valet och kvalet mellan en svart och blå men det blev en grön, man börjar ju undra men den var faktiskt riktigt läcker:)


Mer trassel närmare resan...

Inte nog att man ska börja förbereda sig för en tripp ut  världen, så är det JUL AFTON snart och alla klappar ska handlas. Önskelista är jätte bra, men om man inte själv vet vad man vill ha eller någon annan vill ha, hur ska man då kunna veta det själv?. Man för köra på att det är tanken som räknas och kommer man upp i åren så är det inte viktigt vad man får, utan att man får. ;)

Men det räcker inte med att det ska vara svårt att handla jul klappar till nära och kära, självklart ska datorn´s hårdisk krascha så här nära in på allt, hade varit en sak om det hade varit min dator med i stort sett bara musik på. Nej nej, det var mina föräldrars dator med mycket och viktigt information på, bilder från mycket olika saker och sparade dokument...hmmm...trassel.;(  Har fått hjälp av Patrick, men som sagt via telefon är det svårt att göra nått men vi kom ganska långt iaf. Lyckades uppdatera bios om det nu säger er nått. Ska försöka att lämna in den imorn och se om det går att göra något åt den, försöka att hitta lite bilder kanske. Till er som är rädda för att i framtiden förlora bilder mm. skaffa backup om ni har bärbara eller kanske börja funderar lite på att skaffa RAID hårdiskar till era stationära. 

Blir nog bra i slut ändan, ska ut och äta en god middag idag nere på "Ett Glas"  tillsammans med sambon och 2 kompisar. Ser fram emot det.


Förberedelse inför resan...

Det är inte bara att boka en resa och sen tro att det är fri och fröjd.
Tänte räkna upp lite saker som man kan tänka på:

* Körkort, det är bra att ha ett utländskt om du vill köra eller hyra bil utanför EU.

* Visum, det finns mycket regler för hur länge man ska stanna och vad man ska göra i vissa länder. Jag kommer att behöva ett visum när jag åker till Australien.

* Sprutor, alltid bra att vara förberedd med lite Hepatit sprutor. Tänkte förklara ordet hepatit för er som är lite intresserade.
 hepar = står för ordet lever. it = inflammation. Så alltså Hepatit = Lever inflammation. A,B,C,D och E har att göra med vad
 man har fått det ifrån. tex. Blod vid en olycka eller smittat via mat.

* Registrering till USA, reglerna ändras ofta på hur man får ta sig in i USA. Det jag var tvugnen att göra var att skicka in uppgifter på mitt pass så dom ser när jag landar i LA City vart jag ska, alltså jag måste ha ett mål att komma till te.x en bostad registrerad eller ett hotell som man ska stanna på... Varför? vet ej faktiskt...11 september, kanske det...

* Försäkring, man har som vanligt en reseförsäkring som sträcker sig ca 45 dagar beror på säkert vilket bolag man andvänder sig av också. Men i detta fall så fick jag teckna en extra försäkring som är månadsvis och självklart en uppläggningsavgift..:)

* Hyra och räkningar, vet inte riktigt just nu hur det kommer fungerar med betalning av räkningar men det ordnar sig alltid. Har hyrt lägenheten jag bor i till en kompis i andra hand.


Som sagt har säkert missat något angående det vanligaste och viktigaste.
Men så lätt skulle det inte bli för mig...
Jag har diabetes också så tänkte rabbla upp lite saker som måse fungera när jag åker också:


* Läkarintyg, krävs att ha med sig ett sådant för att kunna ha med sig sprutor in i det land man kommer till.
Har aldrig varit några problem, men som sagt utanför EU är de kanske lite värre, i Australien får man inte ens ha med sig frukt...?!

* Sprutor, den stora grejen av det hela. Man bör ju ha med sig sprutor så att man klara sig så länge man är borta i detta fall 4 månader. Har fixat speciella väskor som man kan lägga i kallt vatten 8-15 min så  att man laddar upp kristallen som är i påsen, ska räcka i ca 5 dygn sen måste dom laddas upp igen.

* Tider och mat, tidsomställningen kan bli ett problem men jag har nog en lösning på den punkten. Samma sak gäller maten, problemet att hitta mat är nog ingen större fara tror jag, kommer att vara lite annorlunda än vad man är van vid.

Välkommen till min nya blogg, för en man på resande fot.

Hej.

Tänkte att jag skulle berätta hur min resa går, som ni kanske vet så ska jag åka runt i världen och upptäcka lite.

Kommer följa upp med mer info och bilder under tidens gång.

Resedatum är satt 25/12-08


RSS 2.0